۱۳۸۹ خرداد ۲۵, سه‌شنبه

Mousavi: Den stolta resning, även skadade och tillbringade stående


Sammanfattning: Den stora massorna av miljontals människor i dag som ser klistermärket på söker kvinnor, män, äldre och ungdomar som kör och med kulturella avslöjade i offentliga protester och Jmhay mest vulgära ord och meningar på språket och föra dessa personer i stället, gjorde vackra video och affischer till varandra meningsfulla gåvor har videor och otaliga fotografier av liv och kamp av folket har producerats och distribuerats sorg och smärta har sin eviga.


Lösenord: Mir Hossein Mousavi årsdagen ordförandeskapet i ett uttalande. Premiärminister av landets åtta år i denna uppgift, en stadga för den gröna rörelsen har utvecklats, inbegripet mål, strategi och identitet, och den gröna rörelsen som föreslås text för den gröna rörelsen och syn att bedöma den allmänna opinionen och experter har. Enligt ett uttalande 18 och stadgan om ordet Grönt är följande:
Guds namn

Under mitt första år presidentperiod med ädel resning, även om piskning ätit, skadade och tillbringade stående. Med krav för att uppnå frihet, social rättvisa och förverkligandet av den nationella suveräniteten och bidra till segern för profeten, därför att döma men vad folk har frågat.

"Fama Alzbd Fyzhb Jfa" men vi Ynf Alnas Fymks mutar "

Men botten Strand och mellan floden, men det kommer att gynna människor på jorden finns kvar.

Lögner, bedrägeri och brott mot använts i valet, frågan "Var är min röst?" Föddes, och ditt folk, klart och otvetydigt i vägen för fredliga demonstrationer och unika historiska Persiska datum Khordad 1388 25 kraftfulla fråge-och lång- 'll berätta bara de som skriker och okunnighet och vidskepelse och falska dyrkan och nytta för deras ögon och öron stängdes, nationell och global hörde och såg allt. Men vad var svaret? Utom varm syl och döda och fängsla fångar naken och fastkedjad vid tonen och attack hantering av studentbostäder?

Visst katastrofer Paket och mord av dagarna 25 och 30 juni och från det kollektiva minnet av Ashura nation inte kommer att raderas, och bör inte vara alltför rent och förråda de oskyldiga martyrernas blod är. Hur kan vi direkt människor och pilar under dem av polisen bilen glömma.

Blod och lidande, men gardiner av bedrägeri och naivitet Drydnd totalitarism och den institutionella korruption bakom kulisserna i Hippo sa, och denna uppfattning visar hur bitter och evenemang Dolatian interaktion med människor i alla skikt av vårt lands arbetare, lärare, studenter, journalister, Lärare, präster, företagare, köpmän, kvinnor, män, ungdomar och äldre och alla aktivister, sociala rörelser och fattiga och medelklassen visade att roten till deras problem, vad är.

Att vår nations mest avrättningar än befolkningarna i världen, är skyldig till brott, skall avgå och förvaltning av rättsväsendet, god samhällsstyrning i vårt samhälle. Och även intresse dagligen och undantagstillstånd har som orsakade totalitarism och Dolatian lögner och korruption och vidskepelse och inleda brutit mot konstitutionen och andra lagar ger en indikation på stort inflytande i denna fulhet i det inre systemet, den rationella Företaget byggde lager bildas för att försvara de hundratals miljarder dollar i oljeintäkter och 70 miljarder dollar i årliga import av varor och dominans på finans-och penningpolitiska institutioner utan effektiv tillsyn kommer.

Dagens skattkammare risk aggressiv plundring är fortfarande St inriktad nation, trots isolering och identifiering och remittering av svår order och korrumperar rättegången vad som syns. Om det var stor fil som har öppnats i kammaren och övernattning på ett ömsesidigt fördelaktigt affären är stängd?

Vem har modet att filöverföringen stor ursäkt för att genomföra artikel 44 i centrum av makt och inflytande för att öppna och gardinerna i denna stora nationella plundring, vilket ledde till stora ekonomiska monopol är Brkshd? Vem har modet med bristen på katastrofen minimal tillsyn på finansmarknaderna säkerhet och militära institutioner och kvasi-statliga ekonomiska område i hela landet har påverkat svans uppskattning? Och vår nation öppen fråga om systemet är rättvist och att vi följde. Insyn i landet mot vad problemet är att sekretessen folket tog sin tillflykt? Kommer den gyllene principen om insyn i offentlig mot folket i Hiroshima Jamaran gammalt språk som har sagt: "Gör något som folk inte kan förklara."

Brödraskapet's Green väg

Ett år av exempellös uppkomsten av gröna rörelsen under denna period har passerats och nära många gröna i hopp om att denna väg. Välsignelse av hjärtat slice Dolatian hjälp på sina hem och sätta bön och sätta dem utveckla sociala nätverk relationer vara stabil mellan människor av Atkayy fastställts och stabila sociala nätverk inom området för politisk medvetenhet - sociala och kulturella mirakel har . Konstnärlig produktion räcker bara till nät-och valutapolitiken och kommentera nyheter och information och analys som är helt demokratiska processen kommer att granskas. Grön våg av diskussion om de viktiga och avgörande frågor i det offentliga rummet mellan människor som skapas genom Vår moderna mästerverk har.

Idag mer än någonsin av människor angripare känna de grundläggande rättigheterna för nationer och återkommande kränkningar av mänskliga rättigheter och mänsklig värdighet i trygghetssystemet - landets juridiska kunskaper, och vet hur totalitarism i synnerhet de nationella konventionen trampa på rättigheter Grundläggande människor har gått före. Och ändå, trots den bittra och bittra och blodiga händelser, välsignelse av samma kollektiv samverkan och dialog, rationalitet människor känner alltid att ha överkommit alla ondska, och därför insatser skadades och människor kan bli dödade och skadade i fängelse tvingas till våld. Kamp med fredliga motstånd och det mest effektiva vapnet mot våra kulor, och elektriska och Batvmhay Chmaqdaran och bredsvärd Keshani Byfrhng och dålig mun har varit.

Stora massor av miljontals människor i dag som ser märket på att söka kvinnor, män, äldre och ungdomar som kör och med kulturella avslöjade i offentliga protester och Jmhay mest vulgära ord och meningar på det språk och de Dessa människor i stället gjort vacker video och affischer till varandra meningsfulla gåvor har videor och otaliga fotografier av liv och kamp av folket har producerats och distribueras sorg och deras smärta har en sådan tidlös:

Tfly namn är förlorad lycka Dyryst
Med ögon strålar
Gysvyy tröja med långa önskan
Var och en har sin adress
Nyheter för oss
Detta visar oss också
Ena sidan, Persiska viken
De dissidenter Kaspiska *


Green Hope Fellowship Road

I början av nya året tålamod, att rekommendera en stadga för vänner och stärka samordning och empati mer gemensam identitet som den gröna rörelsen i denna introduktion är avsedd att fortsätta.

Det är naturligt att den föreslagna texten inte kan svara på alla smaker och krav. Denna lilla uppmuntran med detta problem, hittat en lösning som en del väljare inför valet förra året. Gröna Chain Tajrish torget till Järnvägstorget var bland dem som sa pest och kolera, onda och väljer detta alternativ, Bhyad kedjan nära integration varaktig gör det möjligt. Verklig reform från samma rena och ansvar för detta val eller den startar.

Denna text är det första steget i utvecklingen av deras Green Gud vill, kommer texten att skapas perfekt och vacker.

"TLK Eldar Alakhrh Njlha Llzyn La La Yrydvn LVA mutar och Fsada och Alaqbh Llmtqyn"

Och nedan för dem som vill utse Brtryjvyy och korruption i landet är inte att gott och ont är en följd.

Root av och mål

1 - Förekomst av olika avvikelser och hinder i vägen gradvis organiserade mål och ideal som rättvisa, oberoende, frihet och folket i Islamiska republiken på grund av den härliga islamiska revolutionen sig upp till framväxten av totalitära tendenser bland vissa regeringstjänstemän, kränker medborgarnas grundläggande rättigheter, brist på respekt för mänsklig värdighet, allmän misskötsel, öka avståndet klass och ekonomisk och social misär, den motvilja Bell olagligheterna några brottsbekämpning, ignorera nationella intressen och äventyr i demagogiskt internationell samverkan, en långsam och smärtsam glömska etik och andlighet för makt faktorer som förfaller attityder till protester bland Dlsvkhtgan, Drdmndan och demonstrationer under de senaste åren lett till att förekomsten av uppenbara och mäktiga personer i den gröna rörelsen i Iran efter valet 1388 tycks .

2 - Grön med iakttagande av principerna och grundläggande mänskliga värderingar, moraliska och religiösa iranska reformator och dess filter process i Islamiska republiken Iran under åren efter revolutionen och känner på grundval av denna rörlighet i grundlagen och respekt att behandla och rösta folk kommer att möta sina ansträngningar.

3 - gröna rörelsen i fortsatta ansträngningar för att nå det iranska folket för frihet och social rättvisa och nationell suveränitet är insikten om att innan denna punkt som det konstitutionella revolutionen och nationaliseringen av oljan rörelse islamiska revolutionen har gjort sin smarta.

4 - Uppdatera samtida erfarenheter i ett försök att förverkliga de stora målen för social iranska folket att endast genom att stärka det civila samhället, utvecklingen av social dialog atmosfär, förbättra kunskap och fritt informationsflöde, effektivt deltagande av partier och organisationer, liksom bakgrundsprocesser för intellektuella och gratis aktiviteter Aktivister - Politiska lojala mot nationella intressen inom ramen för utvecklingen och vill ha en förändring i status quo kan vara ett praktiskt syfte den gröna rörelsen, och detta kräver en tonvikt på principerna om samförstånd och gemensamma minimikrav och växelverkan och samarbetet mellan alla krafter som Ali Trots att en oberoende identitet, acceptera mångfalden inom rörelsen, inom ramen för allmän rörlighet tillsammans.

Roadverk grundläggande

1 - Green, en genomgripande social rörelse som aldrig Mbry deras fel och inte ett förkastande av all absolut Angard Shrek färgade efterhand, hävdar utveckling granska och diskutera det utrymme inom och utanför rörelsen. Titta Journey att flytta och alla rörelsens aktivister och framför allt ägarna till kritiskt tänkande och handling som kan glida rörelse från avgrunden av diktatur och korruption är akta.

2 - Titta på den gröna rörelsen aktivisterna, allt folket i Iran vill att Irani är en stolt och härlig. Green har samtyckt till att monopolisera Vmkhalf mångfald. Som en följd av fientlighet och ondska med sociala bostäder i någon del av samhället där ingen rörelse. Insatserna för dialog och samverkan med konkurrenter och motståndare i en hälsosam miljö och medvetenhet om syften och principer rörelsen uppgiften att alla har sin medvetna bland gröna aktivister Angarnd. Vi är alla iranier och Iran tillhör alla våra

3 - Utveckla och aktivera sociala nätverk - verkliga och virtuella - och fördjupa dialogen om klimatmål och grunden för identiteten är central för den fria rörligheten för lösningar som kräver särskild uppmärksamhet åt alla de gröna aktivisterna.

4 - Grön Medan envetet lyft fram oberoende och gränser Ghyrmly och utländska krafter, i sökandet efter ett sätt att isolera oliktänkande med anti-dogmatiska tendenser inte fångas inte. Rättvisa, frihet, oberoende, värdighet och andlighet är universella värden och lärande erfarenhet som nationer försök att uppnå dessa värden har också välkomnat granskar och kommenterar Mshfqanh alla Zdykhvahan utfallet för fred och mänsklig frihet och värdighet försöka Ett annat sätt att arbeta rörelse.

Identitet grönt



Treasury Iran- Islamiska:



1 - Grön acceptera mångfalden inom rörelsen fortsatta närvaro religion Rahmani rika barmhärtighet, medkänsla, andlighet, etik och respekt för mänskliga stress och sätt att stärka de religiösa värderingarna i samhället och stärka de moraliska aspekterna av islam och Rahmani, Islamiska republiken Iran vet. Skapa länkar mellan iranska kulturarvet - islamiska och passion för att utveckla och framsteg i samhället, undvika folk ovilliga att Tqyd plattform, professionella och särskilda förfaranden och verktyg att använda i kampen mot religion och religiösa institutioner och andliga oberoende från regeringen det enda sättet att bevara den ståndpunkt hög kontinuitet i religion och dess roll i samhället lyfts fram som en av de grundläggande principerna i den gröna rörelsen är ganska små frågor.

2 - Lösenord överlevnad iranska civilisationen - ja samexistens och konvergens av religiösa och nationella värden i historien om detta land är. I detta sammanhang Green bevara och stärka Irans kultur och värderingar av höga kapitalkostnader ackumulerade rik på traditioner och nationella tillfällen betonat att på detta sätt och älskar Tqdszdayy av fördomar och missriktad funktioner identitet visat Gahybkhshy om nationella och religiösa ritualer Hammett ger sitt perspektiv.

3 - Den iranska nationen för egen kamp för frihet och oberoende, ofta självkänsla och enighet över principerna visas. Grön iranska nationen till beroende av detta dyrbara arv och kollektiva visdom att förlita sig på egocentrisk och självisk, och avvisa alla försök att uppnå sina mål, uppnå enighet om funktionerna i medveten identitet och visat Tshtt delar bortsett från det önskade och det att den enda möjliga rationalitet att TKA vet att summan av Khrdhay och rationalitet systemet är monoteistiska.

4 - Grön iranska rörlighet - som syftar till att Irani, gratis, och avancerade. Därför var iranska som tillgripa kollektiva visdom monoteistiska som grund för arbetet med att skapa en bättre framtid för sitt hemland för att acceptera den gröna rörelsen bland aktivister övervägs. Movement "i Iran tillhör alla iranier vet."

Folkets suveränitet

1 - folk regel sitt eget öde, även den gröna rörelsen är oundviklig kompromiss principerna och institutionerna ut som den mest lämpliga sättet att uppnå denna princip tar hänsyn till rörelsen. Enligt Bryan, den gröna rörelsen för sina insatser för att skydda de avgivna fram till inrättandet av valsystemet för fri och konkurrensutsatt, är garanterad rättvis och Ghyrgzynshy insyn och hälsa Kamlaqabl kommer att fortsätta.

Ursprunget till folket rösta och legitimiteten av den politiska makten och den gröna rörelsen utöva behörighet enligt godtycklig och selektiv övervakning av godkännande strida mot konstitutionen, den grundläggande rätten till självbestämmande Vhqvq Anha människor känner till och det kommer att kämpa.

2 - mål som frihet och rättvisa bara genom att uppmärksamma nationella intressen och upprätthålla självständighet är möjlig. Green medvetna om detta, är några åtgärder som strider mot nationella intressen och strider mot principen om självständighet för att bekämpa detta problem bland deras centrala kriterier vet.

Betygsätt av rörelse grönt



Värdighet människor till och undvika det våld

1 - Tänk först det sociala värdet i den gröna rörelsen att försvara de grundläggande mänskliga värdigheten Vhqvq oavsett ideologi, religion, kön, etnicitet och social status. Upprätta och garantera mänskliga rättigheter som en av de viktiga framstegen i den mänskliga och kollektiva visdom för alla människor och som godkänts av den gröna rörelsen betonas. Detta är av Gud givna rättigheter och ingen härskare, regering, riksdag eller makt kan inte avbryta dem eller för att begränsa godtyckliga och omotiverade. Detta kräver respekt för förverkligandet av principer såsom jämställdhet, tolerans, dialog, fredlig konfliktlösning och fredlig mot bakgrund av att skapa öppna områden för verksamheter av oberoende medier för att undvika censur, fri tillgång till information, utvidga och fördjupa gemenskapen civila, respekt för privatlivet, fria sociala nätverksaktiviteter och reformen av icke-statliga regler och förordningar för att undanröja all diskriminering mellan medborgarna är möjlig.

2 - Green är en medborgerlig rörelse för att undvika våld och röra sig inom normerna för civil slåss sätter sin frontespis. Denna rörelse, är övertygade om att "folket" de enda offren för våld i något fält kommer att diskutera, kamp och ta till fredlig fredliga lösningar på värdet oåterkallelig skada vet. Green villkor och krav för alla kapaciteter kommer att använda fredlig direkt aktion.

Rättvisa, frihet och jämlikhet

3 - Rättvisa som har plats bland de värderingar och ideal till den gröna rörelsen erbjuder. Rättvis fördelning av resurser, både på det ekonomiska, politiska, sociala och om andra dimensioner av mänskligt liv, inklusive målen i den gröna rörelsen är oundviklig kompromiss är nödvändig för att uppnå det, kan alla insatser som utförs vara.

Rättvisa i samhället är möjlig endast om ruling-systemet i landet - i riket av utländska och inhemska - helt oberoende och fria från beroendet av politiska institutioner och makt och ekonomiska klass agera och skulle kunna öka landets ekonomiska utveckling och så att välstånd och social rättvisa för alla folk i Iran att ge, för att se.

4 - Grön tanke på efterfrågan och tillgång nödvändiga krav rätten för alla klasser och samhällsskikt, insisterar kopplingen till medelklassen och låginkomstsamhällen - ett svar på påtryckningar från sociala / politiska är svagare -. Denna rörelse inspirerad av principen om nionde konstitutionen, ta bort de grundläggande rättigheterna för personer med namnet att bevara det oberoende och territoriella integritet och motsätter sig självständighet med tonvikt på politiska, kulturella, ekonomiska och militära, det enda sättet att skydda nationella intressen och försvara hemlandet gränser, " människor i regel sitt eget öde, "vet alla aspekter.

5 - att införa frihet och mål lika islamiska revolutionen är obestridligt att den gröna rörelsen även betonar behovet av att uppnå det. Att förneka någon intellektuell monopol, samt media och politisk kamp med den fysiska eliminering av alla idéer och synpunkter i den gröna rörelsen är i miniatyr mål. Detta är nödvändigt för att befria människor från alla politiska dominans (despotism och monopol), sociala (diskriminering och social ojämlikhet) och kulturell (och beroendet av intellektuell Tqyd) försöker. Gröna stöd för kvinnors rättigheter, könsdiskriminering och förnekande av några rättigheter för minoriteter och etniska grupper är särskilt betonas.

6 - Grönt på uppfattningen att säkerhet är det enda statens säkerhet, människors säkerhet, enskilda medborgare i Iran. Säkerhet delar av människor bör fastställas fri från fruktan och fri från behovet att leva under skydd av lagen. Militära och polisiära insatser i politiska frågor, som ansvarar för alla icke-inblandning i de av polisen och säkerhetsstyrkorna dominerade regering och myndigheter säkerhet störande nation. Rättsväsendets oberoende, icke-inblandning i militära frågor och hantera ekonomiska och politiska arrangörer och medlemmar av uniformerade grupper som kallas gröna rörelsen är en allvarlig uppmaning.

7 - Kör alla principerna i konstitutionen och i synnerhet principerna för övervakning av medborgarnas rättigheter (kapitel III) Nonrenewable och syfte och uppmanade den gröna rörelsen är nära förestående.

8 - frigivning av politiska fångar, att avskaffa begränsningar mot illegal säkerhet Titta partier och grupper och sociala rörelser som kvinnorörelsen, studentrörelsen, rörelser arbetskraft, sociala rörelser och liknande, liksom rättvis och de ansvariga för övergrepp bedrägeri valet, tortyr och dödande av att protestera mot valresultatet, och avslöjande och lagföring av teoretiker och förespråkare för våld i olika nivåer inom förvaltningen strategier är klart att detta område bör övervägas.

Moraliska orientering och respekt för individens kreativitet och social

1 - Samtidigt medges att en felaktig politik av politiska, sociala, ekonomiska nedgången i dom minskat nivån av etik och socialt kapital i samhället har lett till. Gröna rörelsen, framhåller behovet av att återställa etik som en gemensam nämnare för sociala livet och splicer iranska folket i deras kamp för att genomföra människors rättigheter, att förbinda sig till etiska principer skulle vara.

2 - Miljöpartiet kan inte veta och inte inriktad på en rad personer och organisationer utan objektiva oupptäckta. Bläddra historisk erfarenhet visar att iranier alltid är i minoritet fraktionen och historiska medvetandet, och förmågan att förstå hans storslagna Mnsh utseende ges kreativa krafter och förlitar sig på deras väg att nå sitt mål har banat.

Green-baserade principer och sina grundläggande principer, med stöd av sociala nätverk för att förstå, bygger tänkande och innovation civila iranska nationen på att uppnå de ideal som rättvisa, frihet och kreativitet till den blomstrande i detta ämne vet. Parollen "alla iranier, en kampanj" Nu kan slogan "Varje iranier, en" rörelse bli.

Integrationen och förhandlingar

1 - Grön följde med mål och ideal för den islamiska revolutionen och kontinuerlig avläsning bygger på kritisk utveckling ägde rum efter revolutionen - särskilt i området för nationen och relationer regering - en medlem av Förbundet Alla tider är iranska folket att konstitutionen, i jakten på framtiden Den iranska nationen är klar.

2 - I detta sammanhang, "Kör utan Tnazl konstitution" den främsta lösningen och den gröna rörelsen är grundläggande. Denna rörelse anser att endast en återgång till rätt och skyldigheten att iaktta sina olika institutioner som arbetar med bryter mot lagen i varje position och positionen kan skilja sig från den kris som Damngyr funnit lindring i vägen för framsteg och utveckling av hemland avlägsnande steg. Green ännu konstaterar att Qanvngrayy sätten som används av de styrande i lagen är ett verktyg. Måste tillhandahållas av obehörig våld och obscent kränkning av medborgarnas grundläggande rättigheter och inte våld, orättvisor och diskriminering är inte lagligt.

3 - inklusive nationella lagar och texter konstitution är inte oföränderliga och eviga. Varje nation har rätt att korrigera under deras rörelse, att ändra lagar för att vidta åtgärder. Det bör noteras, men endast ändrats i konstitutionen är känt att processen för förhandling och social dialog och partnerskap med alla sektorer och samhällsgrupper och för att undvika monopol och åderförkalkning och mobbning gjort.

4 - Bredda och stärka den offentliga sfären i det civila samhället bland den gröna rörelsen är en grundläggande princip. Denna rörelse anser att nationella intressen och mål för den islamiska revolutionen och också att minska obehagliga konsekvenserna av krisen kräver förhandling och dialog mellan företrädare för olika grupper och politiska tänkandet och därför måste alla kräver förhandling och dialog för att klara människors rättigheter och sociala konflikter skulle välkomna.

5 - Förflyttningen av effektbehovet till ekonomin på den internationella scenen och investeringar och öka köpkraften hos befolkningen i Iran. Green vill utrikespolitik som bygger på rationella och Ztmnd öppen och konstruktiv interaktion med världen och förkastandet av diplomati och äventyr Commons Frybanh främja deras stort folk i Iran och historiska värld.

Med små gröna

Mir-Hossein Mousavi
_______________
* Professor Shafi'i Kadkani