۱۳۸۹ خرداد ۱۸, سه‌شنبه

Ring för universitetsstuderande i hela landet för att fira 22 maj ceremonin

Geres: Gröna Studenter universitet Tabriz, Mashhad, Kermanshah, Zahedan, Ahvaz och Lahijan under ett separat uttalande om att med anledning av den 22 juni för att fira denna dag och fortsatt förtryck av protesterna att komma ihåg från förra året och samtidigt frigivning av politiska fångar och slutet regeln om säkerhet - polisen.

Tabriz
Enligt nyhetskällor Geres, grön universitetsstuderande landet, fri och Sahand Tabriz, med anledning av årsdagen av ordförandeskapet i ett uttalande och han sade:
"Vi är en grupp studenter från Tabriz universitet inför årsdagen av den episka 22 och 25 juni, kräver en villkorslös frigivning av politiska fångar, särskilt Zndnyan händelser 88 år efter valet, och avsluta konflikten med säkerhet och militära kritiker och civila aktivister och vi tror Det enda sättet att återgå fred i landet, öppna det politiska utrymmet och att erkänna rätten för kritiker och motståndare. Den kallas också för genomförandet utan Tnazl konstitution och vi anser att den enda vägen ut av konstitutionen dokumentet den nuvarande krisen och undvika möten med selektiv och godtycklig dess principer. "

Tabriz studenter angav att de "stöder den ståndpunkt som den gröna rörelsen och dess siffror index som Mir Hossein Mousavi, meddelade Mehdi Karroubi och vi hoppas inom kort att vara den dominerande hur människor blir öppen och tillgänglig, och säkerhet från och våldsamma möten med människor och politiska aktivister att ta. "

Islamiska Studentföreningen vid universitetet i Tabriz uttalande har påpekat, "som tillsammans med korrigerande karaktär, riktat till regeringen varning att vi undkomma rättvisan, tolkat lagen till sin fördel, integration av våld och demagogi kastas bort och de ideal som människor för revolutionen hade de kommit tillbaka på som visar att alla ville men de flesta har handlat eller hantverk diktatur, belägen cirka ilska människor och är dömd att försvagas. "

Kermanshah
Studenter Kermanshah universitetsstuderande utfärdade också ett uttalande sa "det här året vi bevittnade förlusten av sina klasskamrater var ogiltiga och objekt på sina klassrum och var såg fullt var trycket på universitet och studenter."

De påmindes, "Vi Kermanshah universitetsstuderande, vi försökte protestera status quo, fredag 21 december, nio och midnatt höll vi en sitter på motsatt sida av självbetjäning."

Ahvaz
Gröna Studenter vid universitetet i Ahvaz, ett uttalande, som hölls iranier en storslagen ceremoni på årsdagen av en protest presidentvalet och han har kallat "den gröna Student universitet Ahvaz Undertecknad, trots de umbäranden och kallas till disciplinära kommittéer, vi är fortfarande gröna och har ingen ingen tvekan om att den 22 juni tillsammans med våra landsmän i staden Ahvaz och nästa] Ordförande [Mousavi och alla iranier. "

Ahvaz Gröna Studenter även underströk "föräldrar vill ha oss i deras 22 juni Ngzarnd endast med sina barn och för sitt land och förlorat sina rättigheter vid sidan av sina barn. Januari på en relik, och vad som är Nuvarande styrka är vår vilja. "

Lahijan
Samtidigt, Gröna Studenter fri Lahijan uttalande från folk i hela landet har begärt årsdagen av presidentvalet (22 juni), omfattande protest för att visa kuppen regimen.

Rubriken Danshjvnyvz Dessa studenter har en del av sin talan: "Vi kan nu stolt meddela att den gröna rörelsen med hopp om att komma in i arenan, fortfarande vaken och att få händerna fulla rätt att inte vara, eftersom detta rörelse i våra hjärtan när vi bor nära och jag hoppas att uppnå våra mål vi provar. "

Gröna Studenter Lahijan har i slutet av sitt uttalande "alla elever och kära att begära att dag 22 år sedan i juni i år att visa din gröna gröna rörelsen fortfarande vaken och hoppas att fortsätta att stödja Nmayndganman efterfrågan sin rätt och vi får tillsammans Nmykshym Hqman. "

Mashhad
Grupp studenter från olika universitet i staden Mashhad, i ett uttalande att med anledning av den 22 juni, meddelade den önskade platsen för rallyt dagen i stadens universitet enligt följande.

Studenterna har noterat "vid särskilt Khvnhayy som utgöts för mig att lägga in sitt veto och morgondagens våra barn nytta av arvet av frihet, värderingar Qaylyd, varit tilltäppt i halsen om du, om lediga små vänner som varit avstängd från tänkande , är det dags att träffas för att vara 22 juni. "

Den gröna sidhuvudet förändring, har eleverna i Mashhad noteras under sitt krav "på Mashhad Azad University: Internationella Lunds Tekniska Högskola och humaniora 11:30, Ferdowsi Universitet: Institutionen för teknik främre 11:30, universitet Khayyam: 11:00 motsatt själv : 30; universitet Sajjad: 11:30 universitet trädgård, kommer att samla vara. "

Zahedan
Gröna Studenter i Zahedan, med ett uttalande om detta ämne, har påpekat, "studentgruppen Green Zahedan gren kommer alla studenter bor i studentbostäder vara från den 18 juni till fredag 21 juni, Ross klockan tio på kvällen, skrika Allah Akbar ge huvud.

De sa också, den 22 juni, Ross 17 timme, självbetjäning mot universitetet i Sistan och Baluchestan protestera och samordna med alla universitet kommer att hållas.



Ring för andra universitet i landet, kommer att meddelas senare.